Місяць української кухні

Українська народна кухня взяла свій початок від простих у приготуванні сільських стравах, основою яких є злакові та овочі, такі як картопля, капуста, буряк та гриби. Тому й традиційна кухня українців багата великим розмаїттям овочевих страв, таких як деруни з грибами, картопляники, голубці, картопля з часником, квашена капуста, солоні огірки. В українській кухні також можна виділити сезонність: взимку в раціоні переважають більш калорійні і жирні страви, соління, в теплу пору року - овочі в сирому або тушкованому вигляді, влітку наступає пора буряків, редьки, ріпи, ягід (малини, чорниці, суниці, вишні), які використовують і в приготуванні смачних десертів та консервації. Неможливо передати словами смак українських страв, але все це можна спробувати у мережі магазинів Гранд Маркет!