Користь шашлику

Прийшов час травневих пікніків і, звичайно, тут не обійтися без улюбленого шашлику. Виявилося, що у шанувальників м‘яса з багаття є можливість отримати велику кількість натуральних антиоксидантів. Такого висновку дійшли вчені з Університету Західного Онтаріо в Канаді.

Після обсмажування м’яса на відкритому вогні зберігаються всі корисні речовини, до того ж поєднання маринаду та соусів також містить антиоксиданти, які борються з віковими змінами. Вони також захищають від серцево-судинних захворювань, раку, артриту та катаракти.

Біологи стверджують, що спеції й трави — відмінне джерело антиоксидантів. Дослідники інспектували сім найбільш популярних маринадів, які містять трави, червоний перець, часник, імбир, мед, кунжутну олію та лимонний перець. У всіх виявився пристойний набір корисних антиоксидантів. http://vkurse.ua/ua/health/chem-polezen-shashlyk.html