Місяць фінської кухні

Національна кухня Фінляндії дуже багата і різноманітна на ситні та смачні страви,які чудово підходять для холодного клімату північної країни. На першому місці стоїть, звичайно ж, приготована самими різними способами риба. Найбільш популярні страви - салат-асорті з рибопродуктів "саламат", ікра прісноводної риби з цибулею і сметаною - "меті", запіканка з картоплі і оселедця "калалаатікко", тушкована в молоці морська риба, а також знаменитий рибний пиріг з прісного тіста "калекукко" . Традиційні м'ясні страви, в основному, готуються з оленини і дичини. Серед молочних блюд великою популярністю користуються сири і кисле молоко. На десерт зазвичай подають найрізноманітніші ягоди, дріжджові булочки "пулла" і оригінальні киселі. Мережа магазиів Гранд Маркет запрошує на місяць фінської кухні, де представлено широкий вибір найрізноманітніших страв.